Traditionella rätter

Mat och dryck under dejten

En dejt kan vara något fantastiskt för många, men den som känner sig nervös inför dejten är inte ensam. Det där med dejting kan vara ett stort steg för vissa och att ta reda på vad man ska göra på dejten kan vara svårt. Men mat och dryck brukar vara ett säkert kort!

Hitta rätt dejt

Det kan ta en del tid att finna rätt person att dejta. Genom att jämföra sajter för dejting kan chansen att hitta rätt person vara lite större. Vill man ha en partner som innehar en viss ålder finns det sajter med åldersgräns. Om man söker en partner av samma kön finns det flera sajter för personer som är LBTQ-vänliga.

När det kommer till dejting är det inte alltid man är överens om allt och det behöver man inte vara – det är sällan man tycker precis samma saker i en relation. Även om man inte tycker samma saker bör det dock kännas rätt när man umgås.

Gemensamt matintresse

När det gäller dejting och mat är det inte helt enkelt att veta vad man ska äta. Ibland kan just matintresset vara en sådan sak som gör att man kommer närmare varandra. Kanske kan man hjälpas åt att laga mat, man kan inse att man gillar samma matkultur. Ett gemensamt matintresse kan vara starten på en riktigt bra dejting!

Är alkohol okej?

Om alkohol är okej inom dejting är väldigt individuellt. Vissa gillar att ta en cider eller ett glas vin för att det smakar gott, andra anser att alkoholen hjälper dem att slappna av lite. Ibland kan det vara just nerverna som gör att det blir svårt att hålla på med dejting. Men det gäller att hålla koll på alkoholen så man inte dricker för mycket.

Det är helt okej att dricka om man är överens om det, men man bör också respektera om ena parten inte vill dricka alkohol.