Traditionella rätter

Mer grönt i vardagen med vegetarisk matkasse

Du vill äta mer grönt, men tycker att det är svårt att komma på roliga vegetariska maträtter. Eller så har du inte tid att laga mat från grunden. Då är det smart att prenumerera på en vegetarisk matkasse.

Fördelar med matkasse

Den absolut största fördelen med att prenumerera på en matkasse är att du vet vad du ska äta. Du sparar in tid och kommer garanterat äta nyttig och god mat. När du kommer hem behöver du bara plocka fram recept och råvaror för dagens middag. Sedan kommer du på 20-40 minuter ha lagat en god måltid till dig och din familj. Det är så enkelt att du rentav kan låta tonåringen laga mat. När du prenumererar på Linas vegetariska matkasse får du moderna och goda vegetariska recept att laga varje dag, tillsammans med rätt mängd råvaror. Recepten är skapade av kockar och utgår mycket från lokala råvaror. Även om du inte är vegetarian är det faktiskt smart att prenumerera på just en vegetarisk matkasse, då vegetarisk kost både är bra för hälsan och klimatet. Gå in på Linas matkasse och börja prenumerera på en vegetarisk matkasse för goda och nyttiga måltider.

Mer grönt

Att prenumerera på en matkasse är det lättaste sättet för att få in mer grönt i din vardag. Det är även klokt att ta med frukt till jobbet att äta som mellanmål. Det gäller särskilt om du väljer att prenumerera på en matkasse där du även äter kött och fisk. Att äta mycket frukt och grönt har många fördelar. Personer som äter mycket grönsaker och olika slags frukter är vanligtvis smalare. Risken för diabetes typ 2 och andra välfärdssjukdomar minskar väldigt mycket. Det är lättare att hålla vikten genom att äta mycket grönsaker och när du tar ett äpple till mellanmål istället för en bulle. Behöver du gå ner i vikt är mycket frukt och grönt det absolut lättaste sättet för att lyckas. Istället för att tänka att du ska ta bort mat, så ökar du bara mängden grönsaker. Det är mycket trevligare än att tänka på vad du ska undvika att äta. Vill du gå ner i vikt är just en vegetarisk matkasse att föredra, särskilt som du kan individualisera din mat och få en kasse som passar just dina behov.

Ät grön mat för klimatet

Det är inte bara din kropp som mår bra av att äta mycket grönt, utan vi behöver även äta mera grönsaker och baljväxter för att klara klimatmålen. Ju mer grönt och lokalt du äter, desto bättre är det för klimatet. Det som är så bra med Linas matkasse är att företaget satsar väldigt mycket på lokala råvaror, så oavsett var du bor i landet så kommer du att gynna Sveriges bönder och äta mat som inte har fraktats så långt.