Drycker från druvor

Den stora Prosecco-vågen

En av de stora trenderna inom dryck just nu är det italienska bubbelvinet Prosecco samt de olika drinkar och cocktails som man kan göra på det. Många upplever Prosecco som festligare och lite mer spännande att dricka än vanligt vin, samtidigt som det är långt ifrån lika dyrt som champagne.

Prosecco kommer ifrån Italien, och enbart Italien, och görs från en speciell sorts druva som en gång i tiden kallades Prosecco men nu är mer känd som Geradruva. Även om det finns varianter utan bubbel så är det framför allt den bubbliga drycken som är populär utanför Italien, och man kan dricka den söt, torr eller extra torr. Det är inte ovanligt att drycken säljs i barer som en liten flaska, snarare än enbart ett glas.

Om man hellre vill prova cocktails med Prosecco är de mest kända Bellini, Aperol Spritz och Hugo och de är alla framförallt sommardrinkar med sin fräschhet och fruktiga smak. Italienarna själva kan dricka Prosecco till maten men i Sverige är det vanligast att man dricker den som en separat dryck, till exempel när man är på fest eller om man vill fira något.Next Article