Traditionella rätter

Bjud på något gott i höstmörkret

När hösten kommer blir man sugen på att sitta inne och mysa med nära och kära vid köksbordet, men vad ska man äta? Är det din tur att bjuda hem folk på mat, men du har idétorka när det kommer till valet av maträtt? Då kan du få lite inspiration i denna artikel.

Våga vara vågad

Är du duktig i köket så kan du passa på att utnyttja dina matlagningskunskaper när det blir dags för bjudning. Under hösten kan en god gryta vara något av det godaste man kan äta. Krydda gärna grytan och gör den lite extra smakrik. Ha i höstiga färger i form av röd, grön och gul paprika och bjud på ris eller potatis till. Oavsett om man är vegetarian eller köttätare kan man alltid få till en riktigt god gryta med höstiga ingredienser. Gå ut i skogen och plocka lite svamp, ha i lite egenplockade blåbär eller fyll grytan med ingredienser från din egen trädgård. Våga ta ut svängarna med din gryta och ha i lite allt möjligt i den. Avvik från det traditionella receptet och passa på att göra en egen gryta. Vem vet, den kanske blir en ny favorit bland gästerna.

Bjud på något traditionellt

Oavsett årstid finns det vissa saker som alltid går hem när det kommer till mat. Något som uppskattas av både stora och små är lasagne eller spaghetti med köttfärssås. En rätt som köttbullar med potatis och brunsås är väldigt enkelt, men gott. Vill du göra den rätten lite mer professionell bör du göra köttbullarna och brunsåsen helt själv. Om du inte orkar stå och rulla köttbullar i all oändlighet kan du göra pannbiffar eller en köttfärslimpa istället.

Gör bjudningen internationell

Om utländska rätter är din favorit kan du välja fritt bland alla rätter från olika länder som finns. Att äta tacos är en fredagstradition för många och fördelen med tacos är att man själv kan välja vilka tillbehör man vill ha med. Om du föredrar att någon annan lagar maten kan du beställa hem mat från kinarestaurang, thairestaurang eller någon annan restaurang i din närhet som serverar utländsk mat som du gillar. Passa på att beställa något helt nytt som du och dina gäster kan smaka på för första gången tillsammans.