Det finns en mängd olika tårtor som skiljer sig både till utseende och smak. En tårta består ofta av flera lager med fyllningar. Tårtor associeras som ett bakverk som ofta serveras när något ska firas men en tårta kan också vara ett sätt att förgylla tillvaron. En tårta är ett vanligt inslag på födelsedagar men även på olika högtider. På jobbet brukar mål firas genom att alla anställda bjuds på tårta. Tårtan har sitt ursprung i antikens Grekland och var från allra första början inget sött bakverk. Det finns numer olika tårttraditioner världen över, den engelska och amerikanska tårttraditionen är stor. Tårtor är tänkta att delas mellan flera personer. Det finns ett flertal olika tårtor. Prinsesstårta, glasstårta, gräddtårta, pannkakstårta och smörgåstårta är bara några varianter.

Baka din egen tårta

Att baka en egen snygg och god tårta kan många göra. Det är inte bara proffsbagare som kan lyckas med det perfekta tårtbaket. Det finns några bra knep som du kan ta med dig om du vill baka en supergod tårta. Tårtor kan byggas på olika sätt men grunden är att det är en tårtbotten i tre delar som har ett par olika fyllningar. På tårtan passar det med grädde eller marsipan. Tårtbotten är själva basen i tårtan. Sockerkaksbotten är väldigt vanligt men det går att ha en botten i maräng, biskvi, chokladkaka eller en mazarinbotten. Om du använder sockerkaksbotten är ett tips att fylla tårtan dagen innan den ska ätas för att botten inte ska upplevas som torr. Det är fyllningen som gör själva tårtan. Att fylla en tårta med vaniljkräm är väldigt vanligt. Men att göra en mousse, en mandelkräm, en curd eller mosa bär är också perfekt fyllning. Nästa steg efter fyllningen är att täcka tårtan med grädde, smörkräm, mousse eller frosting. Att använda ett marsipanlock över grädden är vanligt. Sedan ska du dekorera tårtan efter tycke och smak. Låt fantasin flöda när du ska dekorera tårtan. Att hitta ett bra recept att följa kan vara en bra idé.

Beställ dina tårtor online

Det går att beställa diverse tårtor om du inte tycker om att baka själv. Du kan beställa fototårtor till alla högtider som födelsedagar, påsk, alla hjärtans dag och till förlovningen. En fototårta kan vara en väldigt fin gest till en person du vill visa lite extra kärlek. Det är helt enkelt en perfekt gåva. Du kan få en tårta till ett visst datum om du beställer i tid och du kan själv önska vilken fyllning din tårta ska ha. Till barn finns det väldigt fina och goda tematårtor att beställa.