Traditionella rätter

3 traditionella drycker i Sverige

Det finns flera traditionella och festliga drycker som passar för olika tillfällen, här följer tre av de mest kända i Sverige.

Glögg

Det är en av de mest kända dryckerna i Sverige. Glögg är en kryddad dryck av antingen vin eller sprit som serveras varm under jul och luciafirande. Det är tradition att servera det med mandlar och russin. På samma gång som drycken är traditionell är den även inkluderande då den kan serveras alkoholfritt. På så vis är glöggen även lämplig för såväl barn och gravida som nykterister. Glögg kan antingen göras från grunden eller köpas färdig i flaskor.

Saft

Få drycker är så pass enkla och populära som denna. För den som dricker mycket saft är det möjligt att tänder missfärgas, se därför till att beställa hem den bästa tandblekningen som finns att köpa! Saft är en [traditionell: : https://sv.wikipedia.org/wiki/Saft] svensk fruktdryck som görs genom att koka vatten tillsammans med frukt och socker. En del svenskar tillverkar sin egen saft av färsk frukt och bär. Emellertid är det vanligast att köpa drycken färdig i affär och den behöver då endast blandas ut med vatten.

Cider

Cider är en mycket populär alkoholhaltig dryck som serveras året runt i Sverige. Den tillverkas genom att jäsa råa mosade äpplen eller päron. Det är en tradition att servera den kolsyrad. På vintern serveras den varm med tillsatta kryddor. Det är en mycket traditionell dryck som vanligtvis används vid fester och under sommaren.Previous Article
Next Article