Traditionella rätter

Fixa mat och dryck till halloweenfesten

Högtiden halloween har blivit allt mer populär att fira i Sverige. Man träffas, äter god mat och barnen går bus eller godis. Men med halloween kommer också halloweenfester med läskig mat. Vad kan vara bra att tänka på?

Läskig stämning

Det blir ingen riktig halloweenfest utan läskig stämning. Med fina halloweendräkter kan både du och gästerna klä ut er. Det finns både läskiga och roliga dräkter. En halloweendräkt behöver inte heller vara dyr! Tänk också på att göra dukningen lite extra läskig med låtsasblod, plastspindlar och annat.

Ha koll på allergier

När du ska bjuda på mat kan det vara klokt att fråga om gästerna har någon matallergi som är bra att känna till. Vissa tål till exempel inte laktos, andra är känsliga för gluten. Det är relativt lätt att anpassa maten, eller att be gästen ta med sig ett eget alternativ.

Alkohol på halloweenfesten

När det gäller alkohol kan det förekomma på halloweenfester. Dock beror det lite på festens karaktär. Är det en halloweenfest där det förekommer barn, lekar och som är mer familjevänlig kan det vara olämpligt med alkohol. Är det däremot en fest som hålls på en bar eller liknande är det mer regel än undantag att det finns alkohol och kanske ett par mer spöklika drinkar, men då brukar å andra sidan barn inte vara välkomna.