Traditionella rätter

Inspireras av ett vackert kök

Varje dag ställer vi oss och lagar mat i våra kök. Varje dag, samma kök. Ofta har vi använt köket under många år utan att riktigt tänka på om det verkligen inspirerar oss eller inte. Men tänk om du hade tittat igenom några detaljer, kanske bytt ut något eller lagt till något vackert – hur hade det påverkat din inspiration och matlagning?

Värdefulla förändringar

Ibland kan man höra kommentarer som ”om jag som bara hade snygga knivar eller riktigt bra kastruller, då hade jag velat laga mycket mer mat”. Tänk om du hade tagit tag i den där känslan och prioriterat ditt kök, för att öka motivationen både hos dig själv och andra att ägna mer tid i köket och hitta glädjen i matlagningen? Vad för detaljer hade just du förändrat? Dels kan du förändra själva utseendet, till exempel skaffa en ny snygg köksblandare från Rörfokus eller byta ut kaklet. Sådana detaljer kommer ändra hela känslan i köket, och tillsammans med lite färska örter och kryddor, eller vanliga gröna växter i köksfönstret, har du redan åstadkommit mycket. För att öka motivationen ytterligare kan du gå igenom dina köksredskap som stekpannor, kastruller, knivar och bestick; se vilka som är gamla och behöver bytas ut. Det är värt att lägga extra pengar på kvalitetsutrustning när du köper nya redskap, både för motivationens skull men även för att bra kvalitet gör det lättare att hantera råvaror.

Rent vatten för mat och dryck

Som en bonus kan du investera i en filterkanna som renar kranvattnet från bland annat järn, tungmetaller, medicinrester och annat som trots allt finns i vårt dricksvatten. Renat vatten smakar betydligt mycket godare och har en mycket lenare känsla än det vanliga kranvattnet. Det här blir också ett sätt att hitta motivation i köket plus att rent vatten är bra för din hälsa. Låt alla sådana här små detaljer ge dig inspiration och tillsammans skapar de en helhet som förhoppningsvis ger både dig och din familj mer glädje i köket.